ACL-laakerit

ACL-laakerit
ACL-laakerit

Kunnon laakerointi on halpa vakuutus moottorisi toiminnalle. ACL Race -series laakerit ovat kolmikerroslaakereita, joilla viritetyt koneet kannattaa ensisijaisesti rakentaa.

ACL RACE, laakeriteknologian huippua

Korkeaviritteisissä kilpamoottoreissa tai katukoneissa kiertokankien ja kampiakselin laakerit ovat kovan kuormituksen alla. Vakiolaakerit kestävät tiettyyn pisteeseen asti, mutta kovemmassa rasituksessa alkavat antautumaan.

Kestävyydeltään puutteellisia alkuperäislaakereita korvattiin ns. punametallilaakereilla, joilla pintapaineen kesto on vakiolaakeria parempi, mutta haittapuolena punametallissa on herkkyys voiteluhäiriöille. Vakavat kiinnileikkautumisvauriot pienenkin voitelukatkoksen sattuessa tarkoitti jopa uuden kampiakselin hankintaa laakerivaurion takia.

Monesti saat ACL Race -laakerisarjat jopa alkuperäistä halvemmalla - osta siis kerralla kunnon laakerit maailman johtavalta laakerivalmistajalta.

 

ACL-laakerien kokomerkinnät:

    • STD = Standardikoko
    • -0,25 = Alikoko, jos pintoja on jouduttu koneistamaan esim. kulumisen takia.
    • -0,50 = Alikoko, jos pintoja on jouduttu koneistamaan enemmän, esim. moottorivauriossa.
    • HX (0.025) = Erikoiskoko tehdasuusiin moottoreihin / pintoihin, kun käytetään viritetyssä moottorissa. 0.025 ylimääräinen välys, kompensoimaan suurta lämpölaajenemista viritetyssä moottorissa.

Muista aina tarkistuttaa laakerien välys optimaaliseksi asiantuntijalla (esim. koneistamolla) ennen moottorin kasaamista.

 

>> ACL-laakeriluettelo >>

ACL-laakeritACL-race-laakerit

    Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.