Auton alustan osat

Auton alustan osat – ajo-ominaisuudet uudelle tasolle

Auton alustan osat kuluvat ajan myötä, jolloin ne on syytä uusia. Auton alusta vaikuttaa merkittävästi ajo-ominaisuuksiin ja ohjattavuuteen. Kaikki auton alustassa olevat komponentit, kuten iskunvaimentimet, jouset, kallistuksenvakaajat ja puslat muodostavat kokonaisuuden, joka on erittäin iso osa ajokokemusta. Toimitamme laatuvalmistajien iskunvaimentimet, madallusjouset, vakaajasarjat, polyuretaanipuslat ja madallussarjat. Näillä komponenteilla parannat ajo-ominaisuuksia.

Lue lisää

Madallusjouset

Yleisin valinta auton alustaa paranneltaessa on madallusjouset. Jos alkuperäiset iskunvaimentimet ovat hyvässä kunnossa ja kaipaat madallusta ja parempia ajo-ominaisuuksia, on madallusjousisarja hyvä vaihtoehto. Yleensä jousien vaihdolla päästään autosta riippuen 20-50mm madalluksiin.

Kiinteästi madaltavat madallussarjat

Madallussarjat ovat valmiita sarjoja, joissa tulevat madallusjouset ja niille sopivat iskunvaimentimet. Jos autosi alusta tuntuu löysältä, on jousien lisäksi todennäköisesti myös iskunvaimentimet nähneet parhaat päivänsä. Kiinteän madalluksen alustat ovat hyvä vaihtoehto kun myös iskarit on aika vaihtaa jousien kanssa.

Korkeussäädettävät alustasarjat

Korkeussäädettävissä madallussarjoissa on nimensä mukaisesti etuna korkeussäätö. Osassa alustasarjoista on myös iskunvaimentimen vaimennussäädön mahdollisuus. Tällaisilla sarjoilla päästään kertaluokkaa parempiin tuloksiin, koska kuski voi säätää alustan juuri omien mieltymysten mukaiseksi.

Iskunvaimentimet

Iskarit ovat erittäin tärkeä osa alustan toimintaa. Huonot iskarit aiheuttavat pompottavaa kyytiä, iskunvaimentimet pohjaavat montuissa ja suuntavakauskin kärsii. Yleensä iskunvaimentimen rikkoutuminen nähdään öljyvuodosta. Tässä kohtaa kannattaa heittää iskarit roskiin ja hankkia kunnon pumput. Toimitamme Bilsteinin ja Konin iskunvaimentimia.

Powerflex-polyuretaanipuslat

Puslasarjat ovat erittäin tärkeä osa auton alustaa. Kumisten alkuperäispuslien ongelmana on rikkoutuminen ajan myötä ja myös liian suuri jousto tietyissä tilanteissa. Väsyneet kumipuslat aiheuttavat pyöränkulmien suuria muutoksia rasituksen alla, kuten mutka-ajossa ja jarrutuksissa. Polyuretaanipuslat ovat kertaluokkaa lujemmasta materiaalista valmistettuja kuin kumiset ja elinikä moninkertainen kumisiin verrattuna. Kun olet seuraavan kerran alustaa päivittämässä, suosittelemme asentamaan kumipuslien tilalle Powerflex-polyuretaanipuslat

Kallistuksenvakaajat

Vakaajasarjat jätetään yleensä pienemmälle huomiolle kuin yllä olevat vaihtoehdot alustaa viriteltäessä. Jäykempi vakaaja kuitenkin osaltaan parantaa pitoa ja auton hallintaa mutkissa. Kallistelu vähenee ja auto tuntuu kulkevan huomattavasti vakaammin.

Siinäpä auton alustan lyhyt oppimäärä. Katso lisää valikoimastamme alla olevista tuotekategorioista.